Story #3

Hey peeps!!!

Here I nak share story nie. Suddenly terasa nak tulis nie bila I teringat when my dad cerita kat I dengan my little dongsaeng about dia masa kecik-kecik dulu. Dengan penuh expression aku dengar cerita my dad nie. Kadang-kadang I rasa simpati jugak dengan my dad. Ye la tak semua orang bertuah macam kita betol tak? Tapi I cakap dalam hati je la.

Story nie start masa we all satu family pergi reunion recruit my dad dekat Cameron Highlands. Lepas habis reunion tu before gerak balik Klang as usual we all satu family mesti pergi makan strawberry dulu and having tea dekat Bharat! Itu memang wajib then shopping la kan. Heheh! So, lepas habis makan strawberry tu on the way nak ke kereta my dad pun cakap kat I dengan little dongsaeng yang dia dulu tak pernah naik Cameron Highlands langsung. My dad first time naik Cameron pown lepas dia dah kerja. And I pown tanya kenapa? Dad pown jawab yang dia dulu bukan orang senang. Tu yang my dad cakap we all. *Tersentap kejap jantung I* Tak sangka yang my dad tak pernah naik Cameron Highlands walaupun dia sendiri duduk kat Pahang.

Dad pown cerita yang dia pown tak kenal buah strawberry tu macam mana? Dulu my dad pernah la suruh my moyang belikan buah strawberry masa dia ada kerja kat Cameron but even my moyang pown tak tau buah strawberry tu apa. So, dad cakap sampai dia pergi training pown dia tak kenal buah strawberry tu apa. Until dia dah kerja baru dia tahu buah strawberry tu apa. Bentuk dia tu macam mana. Ya Allah! Baru I yang my dad dulu bukan orang senang. Nak pergi holiday pown susah dulu walaupun my late grandfather kerja polis and berpangkat but tak semudah tu they wanna go for holiday.

Than, my dad cakap bila dia dah kerja baru dia dapat pergi holiday. Pergi Cameron. Barulah my dad kenal buah strawberry tu macam mana. Tapi my dad tau Cameron Highlands tu ada ladang strawberry and ladang teh. Confirm la my dad excited kan dapat pergi holiday. By the way, my dad susah nak pergi sebab they didn't have a transport nak naik kawasan peranginan tanah tinggi nie. Ya Allah! Pilu jugak kadang-kadang hati I nie bila my dad mul cerita pasal kisah silam dia dulu. Ada cerita gembira, ada cerita yang kadang-kadang buat aku senyap sepanjang jalan, ada cerita yang buat aku macam terasa nak duduk tempat my dad dulu. Tapi I tau my dad tak pernah merungut pown. Sebab tu I respect giler dengan my dad. He is a greatest dad I ever had! No one can take his place.

Bila ingat balik cerita my dad nie, I pown terfikir tentang diri I sendiri. Yeah! Bertuahkan kita pada zaman nie. Bila nak pergi holiday jew senang jew parents kita bawak pergi. Sebab dia nak gembirakan hati kita. Apa yang kita nak pown kita senang dapat. Betol tak?

I Love my Dad so much!!! :)

No comments:

Post a Comment