Story #2

Hey peeps!!!

Yeah! Hari nie story different tau! Story nie pasal I sendiri! Story nie muncul masa family belah dad I turun KL dari Raub. Story tu mula masa Mak Da I masuk jew rumah I terus cari kucing-kucing I. Well, Mak Da I tu sebenarnya geram dengan kucing-kucing I sebab semua gemuk! Eh! takde la gemuk mana pown kucing-kucing I tu. Yang betol betol gemuk cuma Nemo jew! So, nak jadikan cerita bila my mom suruh my little dongsaeng pergi ambik satay yang dah order before my Aichu dengan family dia datang rumah I. Time little dongsaeng nak keluar kucing I nama Nemo tu pown terlepas keluar sekali. Satu hari suntuk tak balik balik. I pulak dah naik takut. Sebab apa? Sebab takut Nemo kena ambik orang! Ye larr Nemo tu kucing manja. Bukan takat manja, gemuk pown! Sapa tak sukakan.

Every 10 minutes I akan buka sliding door rumah I panggil Nemo. Tapi satu batang hidung Nemo pown I tak nampak. Until my Aichu pown dah balik still Nemo tak muncul muncul kat rumah! Dah la Nemo tu tak makan lagi. My mom dah risau sebab anak manja dia yang sekor tu tak balik makan. At last, I dengan little dongsaeng pown pergi la cari Nemo! Besides that, sampai my dad call dari Kedah until we all semua nak masuk tido Nemo still tak balik balik lagi! Hurm!!! So, one whole day la Nemo kat luar! One thing yang I tak bagi Nemo keluar sebab takut orang lain kidnap dia! Other reason is Nemo nie jenis kucing yang tak reti bergaduh dengan kucing lain. Tak macam kucing I yang lagi sekor tu nama Orange! Yang tu pulak terlebih berani la sangat sampai injured. But now, Orange pown missing! Tak tau la dia mati or ada orang kidnap! Huhu!!!! Sedih la pulak bila teringat pasal Orange!

Than, semalam when my mom kejut I bangun tido, first thing I tanya my mom is "Nemo dah balik?" but the answer is still negative! Until la I turun breakfast lepas mandi. Sambil makan dengan my grandmother, aunt and cousin I still boleh tanya my mom "Nemo dah balik?" the answer still negative la until my mom suruh my little dongsaeng keluar pergi cari Nemo lagi sekali. Than, tengok my little dongsaeng still could not find Nemo!!! Huhu!!! Sedih jangan cakap la. Sebab Nemo tak makan one whole day kot!!! Tengah makan pown boleh teringat Nemo! Of course la sebab Nemo is the very manja cat! Dekat dining table tu everyone is thinking mana Nemo pergi? But we all couldn't find the answer where is Nemo right now?

At the same time, my mom pown cerita la dekat dining table tu yang my mom nie di besarkan dengan kucing-kucing. Yeah! Kalau nak tau my mom mother which also is my grandmother in Klang dulu banyak kucing. So, we all takde masalah la nak bela kucing nie. Coz' my mom memang sayang giler tahap gaban dengan kucing! Dah macam anak sendiri daa. Tapi, my mom stop bela kucing bila I fobia dengan kucing sekejap masa I umur 4 years old kalau tak silap la. Sebab time tu I tengah nak bagi kucing my grandmother makan. Lepas tu, kucing tu suddenly kejar I and buat I jatuh tersungkur until kepala I terhentak dekat cermin almari rumah my grandmother. Pecah atas kepala I sendiri at that time. Since that, bila nampak kucing I jadi takut tahap gaban. Sampai kalau pergi restaurant mana-mana la I akan pastikan there is no "CATS". Heheh!

But, I tergerak nak bela kucing balik bila I dah habis SPM dua tahun lepas. I cakap dengan my mom yang I nak bela kucing. Than, my mom cakap okey. First cat yang I dapat is from my schoolmate. My schoolmate hantar kucing tu sendiri dekat rumah I. Nama kucing tu Comot. Mula-mula tu takut la jugak than I try slow-slow pegang kucing tu. At last, I had a strength to hold the cat. Haha!!!! I felt very happy! Hahah!!! Than, lepas tu makin bertambah kucing kat rumah I. Mula-mula Comot beranak and she had five kittens. Meriah betol rumah I time tu. Last year, Comot and her two kittens died because of cat sickness. Now tinggal Nemo, Chuning and Pancake jew yang tinggal. Memang sunyi la jugak. But we all satu family still terhibur bila ada Orange. Orange tu anak angkat my mom yang my mom kutip dari sekolah! Heheh!!!

Right now, family we all bertambah lagi when Pancake beranak. This time we all ada six kittens! Pening duduk rumah sebab all this kittens lari sana, lari sini, naik turun tangga rumah. Panjat langsir my mom and macam-macam la. Memang kelakar la tengok kittens nie! Tapi I suka sebab bila stress jew duduk rumah I mesti kacau kittens tu semua until they all kejar I satu rumah every morning. Bhahaha!!!! This time kittens I tak la colourful macam anak-anak Comot dulu. This we all ada four whites, Black and Yellow. Overall is six! They are Twitter, Shiro, Putih, Dot, Zorro and Yellowish! Heheh!

Hurm! I love myself right now! Why? Because I dah dapat lepas satu ketakutan I that is cat! Now I ada nine cats at home! Tak boleh nak pisah langsung dengan kucing-kucing nie! Kejap-kejap cari they all. Than, at last Nemo pown masuk rumah when he heard my mom voice keep calling him to eat! Ahaks! I feel so relief bila Nemo dah balik!

Nemo the Fatty Bom Bom cat, sarangheyo!!!! :)

No comments:

Post a Comment