STORY #1

Hey peeps!!!

Yeah! I nak share everything kat sini. Semalam, my dad dengan mom cerita dekat I dengan my little dongsaeng about their life sebelum-sebelum ini. Story nie terkeluar masa we all dalam kereta nak balik rumah from having dinner at mamak stall in Section 13, Shah Alam. Masa tu tengah dengar Sinar FM. So, ada DJ radio nie tengah cerita pasal what happen in 1973. So, story timbul when DJ radio nie cakap pasal the first KFC Restaurant was build in Malaysia at Jalan Tunku Abdul Rahman, Kuala Lumpur on 1973.

So, timbul la story when my mom cakap masa tu KFC mahal sebab masa tu currency Malaysia rendah. Jadi susah nak makan. Well, KFC kan orang putih punya makanan yang baru first time dibina kat negara kita time tu. Lagi satu susah nak makan sebab ramai orang. Biasalah kan kita nie pun sama jew kan bila dengar ada restaurant baru bukak semua nak serbu, betul tak? Sebab tu ramai it the same goes to the KFC at that time. Then, my mom cakap kat kitaorang dulu kalau nak makan KFC susah sangat sebab takde duit. My mom selalu makan KFC bila my grandfather dapat gaji baru dia bawak my mom dengan adik-beradik yang lain pergi makan KFC. Lepas tu, bila dah sampai KFC my grandfather tak reti nak order pulak sebab my grandfather tak reti nak baca English. So, my mom and my uncle la terpaksa orderkan. I dengan my little dongsaeng senyum jew bila dengar cerita my mom nie. Baru I tau dulu bila takde duit susah nak makan fast food macam nie.

Lepas tu my dad pulak cerita pasal dia time kecik-kecik dulu. My dad cakap dia lagi la macam katak bawah tempurung. Masa dah jadi army baru dia tau KFC tu apa! Mula-mula I nak gelak jugak tapi lepas tu I tak jadi gelak sebab I rasa tak patut kot gelakkan my dad. So, my dad sambung la story dia. My dad cakap dia kenal KFC masa dia dah jadi army when dia service dekat Kelantan if I’m not mistaken la bila my dad and his friends tengah jalan-jalan cuci-cuci mata. Then, kawan my dad nie pun ajak pergi makan KFC. So, my dad cakap KFC tu apa? Tapi my dad ikut je la. My dad cakap lagi bila dah sampai restaurant tu dia tak tau nak order macam mana so my dad suruh je la kawan dia orderkan. Apalagi my dad cakap snake plate rupanya dia makan masa tu. Nak jugalah gelak tapi tak jadi sebab tak baik. Yeah! I tau my dad dulu susah nak makan macam nie sebab dia bukan orang yang berkemampuan sangat time dia kecik-kecik. So,time dia dah kerja nie, dah pegang duit sendiri, dah ada pangkat besar baru my dad merasa semua nie.

Hurm!!! Manisnya kehidupan nie kan! My dad and mom merasa semua pahit manis diaorang time dulu-dulu. Kita nie dilahirkan terus dengan kemewahan. Tak pernah merasa hidup susah macam my dad and mom. Lahir-lahir jew parents kita bawak makan KFC lah, McD lah, Pizza la and macam-macam lagi la yang seangkatan dengannya. Bhahahaha!!! Apa yang kita nak semua kita dapat. Sapa punya duit? Parents kita punya jugak, betul tak? Diaorang dulu nak benda yang diaorang nak semua kena kumpul duit.

I Luv both of my parents!!!

No comments:

Post a Comment