[Picture] Throwback

Hey peeps!

I'm back on blog. 4 months I've been abandon you baby. Now, I'm back! *singing Come Back Home (2NE1)*. Right, what I'm gonna focus on this post is about my Graduation Day and also Aidilfitri Celebration. Hehe #Throwback.
p/s: I'm not gonna write much on my post but I wanna share my memories with you :)

#Throwback1

Graduation Day!
My graduation day was held on 18th May 2014 @ Dewan Agong Tuanku Canselor (DATC), UiTM Shah Alam.







Wanna see more pictures of my graduation day, click on the link below,


#Throwback2

Aidilfitri Celebration 2014!

Selamat Hari Raya. Oooo Balik Kampung. Indahnya Beraya Di Desa. Satu Hari Di Hari Raya. *hah kau nokss! Iolls balun campur tolak darab bahagi lagu raya nie hah!* And here my pictures on Aidilfitri Celebration 2014!







And! Nah your DUIT RAYA!!! :D



-------------------- THE END --------------------

So, my #Throwback post end here.

Sincerely,
Me!

Semalam Punya Cerita...

Hey peeps!

Ada nak share sikit....

So, seperti yang you all semua tahu yang I akan continue my study in Degree *as mention in previous entry* http://fararoslanside.blogspot.com/2014/01/hello-degree.html .


p/s : nah I post lagi sekali tawaran sambung belajar I untuk degree.


So, nak dijadikan cerita, petang tadi I dengan semangat berkobar-kobar pergilah survey tempat I nak sambung belajar with my parents. Hehe, Excited tahap infiniti okey! This is so damn funny okey when I sendiri tak pasti Puncak Perdana tu kat mana. Ceittt malu je jadi orang Selangor. Haha, Btw, lucky my dad ada so dia la yang bawa pergi survey UiTM Puncak Perdana nie. Pusing punya pusing at last....

Tada! Dah jumpa pun UiTM Kampus Puncak Perdana


Hah, lepas tu kan, apa lagi bangunan yang korang tengok kat gambar atas tu actually bangunan fakulti I okey! Hehe, nah gambar...

Hah! Tudiaa....
This is my faculty.
Fakulti Pengurusan Maklumat!

Okey Bye!

Sincerely
Me

Happy Birthday Mom!

Hey peeps!

6th February 

Happy Birthday Mom!


My mom turns 46th years old this year!
Love you Mom!

Maligayang Kaarawan Mom!
Joyeux Anniversaire Mom!

Mom! Please stay cool and forever young! Hihi,

Okey bye!

Sincerely
Me

Hello Degree.

Hey peeps!

30th Janary 2014

A day where I'm gonna know whether I could continue to further my study in Degree or not. Berdebar teruk kot nak tunggu pukul 5.00 petang just nak tau result. Hahaha,

Nah! I have something to show....

IM244 - Sarjana Muda Sains Maklumat (Kepujian) Pengurusan Perpustakaan
UiTM Kampus Puncak Perdana


Alhamdullillah! Dari gambar yang you all tengok tu dah confirm la kan I dapat further my study. Infinite excited that I couldn't express it. Besides that,I'm really happy coz' I dapat further my study yang course I mintak and tempat yang I really nak sambung. Alhamdullillah tak terkata.


Nie ada story macam mana I check result I... Jeng jeng jeng....

I first check my result penerapan guna my Blackberry. Time tu my mom, adik and I was in Plaza Masalam at that time. So, I cakap dengan my mom "Mi, result penerapan keluar hari nie. 5.00 pm nanti..." So, masa tengah sibuk helping adik cari sneakers baru dia before dia pergi Melaka suddenly mommy tanya I "Fara is already 6.00 pm, don't you wanna check your penerapan?" and I cakap dekat mommy "Not now lah." Tapi actually dalam diam I duduk jauh sejengkal from mommy and adik and slowly I keluarkan my Blackberry and browse Portal Kemasukan Pelajar UiTM. Jenuh la jugak menunggu nak bukak portal tu sebab line asyik EDGE je memanjang. Tapi at last dapat la bukak. In the meantime, memang terasa berdebar lah. Bukan setakat debar, sakit perut lah, gastrik lah, nak kentut lah, nak berguling lah tunggu result. Dah dapat bukak tu I terus masukkan IC number I. Wow! Time tu kan, Memang I cover screen phone I la sebab nervous nak tau result. Lepas dah pasti habis loading dah portal tu. Slowly I alih tangan I dari screen phone. At last I dapat nie.... 'Tahniah, anda berjaya ditawarkan tempat di UiTM. Maklumat tawaran adalah seperti berikut:-...." And suddenly I menjerit kat tengah tengah kedai kasut tu. Hahaha, suddenly mommy pandang I pelik so cepat cepat I lari kat mommy and I cakap "Yes! Dapat degree!!!" and mommy so damn excited. Hahaha. Adik lagi tak boleh blah, buat muka blurrr tahap 100%. Hahaha. Time tu la terasa nak menari, nak shuffle, nak menjerit biar satu Plaza Masalam tau. Kahkahkah. Wow! Lepas tu, I call daddy and I cakap kat daddy "Dapat degree! Oh yes! Kat Puncak ek. Dekat! Ahahah.." Daddy so happy. Yabedabeduuu. Seluruh adrenalin kat badan nie memang over blast lah sebab dah tau result. Hahaha... Memang happy sangat. Sampai update kat BBM status, kat Twitter, kat Facebook and Instagram sampai habis battery phone. Siot je Blackberry nie =.=". Okey! Excited melampau okey! K bye! :P

Itulah Al-Kisah nya.....

Jadi bagi coursemates, classmates yang sama belajar dekat UiTM Machang time Diloma dulu, Congrats dekat you all jugak sebab sambung degree even tak dapat pilihan yang nak it's okey. Kita study je. Yang mana dapat Puncak Perdana tu kita berjumpa lagi. Yang dapat jauh jauh tu. Pergi je, boleh timba pengalaman baru kan. So, Congrats once again untuk you all semua.

#DegreeLife #StudentLife #BackToNormal #DegreeSession #NewFriends #NewCampus #NewLecturers

Sincerely
Me

2014

Hey peeps!

I think it's not to late to wish

HAPPY NEW YEAR!
Happy 2014!
Aite' :)

Bye! 

Sincerely
ME!